Árran Lule Sami Center Norway

Getting closer to the opening now and I work around the clock to get it all together in time. Tonight I got some new images from Àrran Lule Sami Center in Drag Norway and vessel no. 17. The local school kids had a painting workshop and no. 17 was there with them. Have a look at the blog here from that day and read about in in Norwegian below.
Thanks to Árran, Lis-Mari Hjortfors and photographer  Ragnhild Lien!

This slideshow requires JavaScript.

Gjenstand Nr 17 befinner seg på Árran

Gjenstand Nr 17 er en vase i kunstglass som befinner seg nå på Árran og var en del av feiringen på Samefolkets Dag. Den inngår i de fem utstillingene som er blitt vist på Árran den siste tiden.

Vasen ble fraktet over fjellet, en vandring på Rádjebálges / Grenseleden fra Ritsem i Sverige til Sørfjorden i Tysfjord, en strekning på 42 km over tre dager. I motsetning til de øvrige 99 gjenstandene, som ble sendt rundt om i verden på raskest mulig måte, fikk nr 17 en langsom reise med mennesker, kunstneren med familie og nære venner, som bar den i flere dager mens de lyttet til naturen,- til fugler og sus fra elver og bekker. Kunstneren Monica L Edmondson fikk rikelig tid til å tenke over hvorfor hun egentlig ønsket å gjøre dette omfattende kunstprosjekt.

La vasen vandre fra hånd til hånd

Nr 17 ble presentert for 5. klasse i Tysfjordskolene, som en aktivitet innen Den kulturelle skolesekken. Elevene fikk nærkontakt med den mens de deltok i en maleworkshop. Tanken var at den kanskje skulle gi inspirasjon i elevenes kunstneriske arbeid. For elevene ble kanskje malingen en ting, mens møte med vasen var noe annet,- men noen lot seg kanskje inspirere av vasens fjelltur….? En av lærerne ble tydeligvis betatt av vasens farger og gjenskapte dem med pensel. Bildene viser at 5. klassingene (og noen 6. og 7. klassinger) betraktet vasen og håndterte den med stor forsiktighet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: