Nu är det dags…

Photo: Micke Rutberg

Nu är det dags… Efter 3½ års arbete i min glasateljé och verkstad i Tärnaby så är äntligen det sista kärlet av hundra nu färdigslipat, signerat och fått sin egen identitet som nummer 100 av 100. Tanken är att kärlen kommer vara del av en glas, bild, dans och musik installation med titeln 100 MIGRATORY – vilket kan översättas till hundra flyttande/vandrande – som ska visas för första gången offentligt på Västerbottens Länsmuseum i Umeå januari – april 2014. Bloggen är ett sätt för mig att kommunicera om mina tankar och om händelser under arbetets gång och idag beslutade jag mig att bloggen blir på engelska. Jag värnar verkligen för de olika språken i vår värld, för mig speciellt svenska och lulesamiska, och jag tycker det är viktigt språken används ofta och rätt och får chans att utvecklas i samtiden. Men för att nå ut till en större läskrets med min blogg är mitt val av språk engelska.

Det finns ett översättningsverktyg på nätet http://translate.google.se. Men varning – det kan bli väldigt underliga översättningar – och bl.a vessel översätts inte alltid till kärl, utan ofta till fartyg 😉

Läs gärna komplett projektbeskrivning på svenska som finns att läsa överst i denna blogg.

3 responses

 1. Grattis till din nya blogg!

  Jag kommer att följa ditt projekt med stort intresse. Jag är glad att jag har fått delta lite grann i processen, dels när vi besökte Naturhistoriska museet tillsammans förra hösten och dels nu i samband med uppstarten av din blogg.

  Det du gör är viktigt och jag hoppas många, många tar del av budskapet i projektet och gör det till sitt.

  Marianne

 2. Hej Monica!
  Jag kommer att följa ALLT med spänning.

  Kristina Kalén
  projektledare
  Rock Art in Sápmi
  Västerbottens museum

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: